Klein bezoekje aan Vieux Boucau Port d'Albret

Op slechts 3 km van de camping Lou Pignada, ligt één typisch klein dorpje Vieux Boucau genaamd, dat je zeker moet bezocht hebben. Gelegen aan het strand en tussen de bomen, dit kleine dorpje is enorm populair onder de campers. Vieux Boucau staat bekend om zijn kilometers lang zandstrand, zijn bewaakte strandposten, zijn zoutwater meer, zijn talrijke activiteiten tijdens de zomer, lange wandelpaden, veilige fietspaden die u begeleiden tot Soustons, Seignosse, Léon... Een typisch dorpje in de Landes die zeker op uw to do lijstje moet staan !

Meer of oceaan: u hoeft niet te kiezen !

« La plage Centrale » en « la plage Nord des Sablères » zijn twee mooie stranden die bewaakt zijn tijdens de zomer. U kan hier ten volle genieten van uw strandvakantie. Zowel ouders en kinderen hebben het hier naar hun zin : de kleintjes maken nieuwe vakantievriendjes, gaan naar Club de plage Lou Mayoun, met trampolines, death rides, klimmuur, en nog veel meer. Kampeervakantie waarbij de hele familie geniet !
Wanneer we het over Vieux Boucau hebben, dan denken we ongetwijfeld aan het zoutwater meer van Port d'Albret ; een magnifieke plaats op slechts enkele meters van de Atlantische Oceaan. Het strand van dit zoutwater meer is zeer populair, want er zijn redders op post en het water is warmer dan de zee (tot zelfs 3 of 4 graden warmer). Daar zijn e rook een hoop wateractiviteiten voor iedereen: zeilen, pedalo’s huren, fietspad dichtbij wandelpaden, enz.
De favoriet van de camping: een elektrische boot besturen vanuit de minihaven van Soustons. Een ludieke manier om het meer en het mini eilandje te ontdekken !

Extreem veel activiteiten voor de watersportfanaten!

Als u uw vakantie dichtbij Vieux Boucau doorbrengt, dan zullen de watersportfanaten genoeg keuze hebben om het hier naar hun zin te hebben: surf, bodyboard, kayak, catamaran, windsurfen, stand up paddle, … Vieux-Boucau Port d'Albret is een paradijs voor hen ! De surfcoaches van de surfschool Vieux Boucau delen hun passie voor golven en surf met u. Zij geven u een initiatieles of een les voor de gevorderden, wat u maar wilt. Houdt u eerder van rust en kalmte, dan kunt u de stroom van Soustons afvaren in kayak tot aan het grote zoutwater meer van Soustons Plage (un parcours van 7 km in het hartje van het bos van de Landes).

Leuke uitjes in Vieux Boucau

Profiteer van uw vakantie dichtbij Vieux Boucau en ontdek het natuurlijke erfgoed.
Te voet of met de fiets, er zijn prachtige wandelingen/fietstochten van 5km of meer die heel doenbaar zijn met kindjes. Verkiest u het bos ? Dan is Vieux- Boucau Port d'Albret het vertrekpunt voor 4 routes die vertrekken vanuit het oude ‘lit de l'Adour’ naar het midden van het dennenbos.
Het wandelpad " La palombière " (2 km of een uurtje wandelen) begeleidt u door het bos in de vorm van een acht (101 hectares). Overal staan er borden die u wat meer vertellen over de fauna en flora in de Landes.

Het erfgoed van Vieux Boucau

Wandel langs het fronton van Vieux Boucau die tijdens de zomer het trekpleister is vol met activiteiten zoals het Baskisch balspel, traditionnele dansoptredens, enz. Gaat u wat meer naar het Zuiden toe, dan snuif je ook wat typische Spaanse cultuur op. De kerk St Clément, van 1632 is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. De biblische fresco’s van de 20ste eeuw, een oud altar en wit marmer enz.

Wat valt er te beleven in Vieux Boucau ?

De 5 sterren camping Lou Pignada zal ervoor zorgen dat u een ongeloofelijke vakantie doorbrengt in Vieux Boucau !
Ontdek de traditionele animaties die zich afspelen in de arena " Joseph Laudouat " van mid-juni tot mid-september : course landaise, steltlopen, Baskische spelen, enz.
Rond kuieren op de marktjes langs het zoutwater meer elke woensdag vanaf 19u. Zin in een partijtje minigolf ? Er is een 18 hole minigolf parcours (vanaf 3 jaar) omgeven door een prachtig decor die het ergoed voorstelt.
Begin juli gaat het Festival « Nas de Guit » door , waar alle bekende muzikanten van Gascogne komen optreden.

+33(0)5 58 48 22 00 Contacteer
Beschikbaarheid & Reservering
Aankomst :
Vertrek :
Verblijf :
Personen :